En vecka i Italien

Förra veckan var jag i Italien med mitt jobb. Vår branschorganisation FAR anordnar varje år en aktualitetsvecka för redovisningskonsulter och revisorer och i år hölls den i Lido di Jesolo, på den Italienska kusten nära Venedig.

Vi bodde på ett underbart hotell, Hotel Almar Jesolo Resort & Spa, ett femstjärnigt spahotell längs den vackra strandpromenaden.

collage2

Under veckan fick vi fördjupa våra kunskaper inom redovisning, moms, skatt och andra roliga områden!

Vi åkte till en Outlet där märken som Prada, Fendi, Gucci och Versace hade vackra butiker i härlig utomhusmiljö.

collagejijk

Vi gjorde fler utflykter under veckan, en av dem var en cykelutflykt som såklart ägde rum en regnig dag! Vi drog på oss regnkapporna och trampade glatt ut på den Italienska landsbygden tillsammans med våra guider.

collage1

Självklart gjordes även en utflykt till Venedig. 🙂
Vi tog oss dit med båt, gick en guidad tur med en guide som inte kunde engelska, åkte gondol, strosade runt och shoppade bland de små gränderna och avnjöt en härlig lunch och middag innan vi tog båten tillbaka till Jesolo.


collagethyrth

collagerfreg

En morgon gick jag och Elisabeth upp tidigt och fick skåda en underbar soluppgång! Denna upplevelse var verkligen magisk och den kommer värma mig under den kommande kalla vintern.

collage5

När man är i Italien blir det mycket fokus på mat! Jag har aldrig ätit så mycket pasta under en veckas tid som jag gjorde denna vecka! Vi hade dessertbuffé till både förmiddags- och eftermiddagsfikat! AAA 🙂

collage

Vår avslutningsmiddag hölls på Castello di Roncade, en vacker vingård som bjöd på god mat, gott vin och de tre sötaste gubbarna som sjöng italienska serenader för oss under middagen!

collagegh

Jag kunde självklart inte låta bli att shoppa lite smink! I Venedig hittade jag en Kiko-butik, en MAC-butik och på Outleten vi var på fanns en Pupa-butik! OH HAPPY DAY!

IMG_0433

Resan fick ett dramatiskt slut när det visade sig att vårt flyg hem var inställt och att vi efter många timmar på flygplatsen till slut fick tillbringa en extra natt på ett hotell nära flygplatsen och därför kom hem mer än ett dygn försenade.

Som tur är har jag många fina minnen från veckan i Jesolo som väger mycket tyngre än detta jobbiga avslut och jag ser därför tillbaka på resan med stor glädje!!

IMG_5716

 

 

One thought on “En vecka i Italien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *