Fabby Style fotfil

Fabby Style är ett svensk företag som grundades av underbara Ann-Karin år 2013. De säljer nagel- och fotfilar som är tillverkade av tjeckiskt glas.

Daisy Beauty Expo 2016 träffade jag Ann Karin och fick med mig en fotfil hem som jag har testat.
För det första ser filen så fin ut! Den finns i flera olika färger men jag gillade verkligen denna modell som kallas Sweet Dreams. Färgen går från en mint grön till ljuslila, så fin! Till alla filar får man med en tygpåse som man kan förvara dem i.

IMG_0712

Filen är tvåsidig, den ena sidan är grövre och används först för att få bort den hårdaste och torraste huden. Denna sida fungerar bäst när den används på fuktig hud. Ann-Karin tipsade mig om att alltid använda filen efter att man har duschat.
Den andra sidan är inte lika grov och används som steg två för att finslipa. Denna sida kan användas på torr hud också.

När du är klar rengör du filen under rinnande vatten med en nagelborste för att få bort hudavlagringarna från filen.

IMG_0716

Fungerar den bra då?
Ja den fungerar riktigt bra! Den är väldigt skonsam, jag kan ta i ganska mycket med filen utan att huden tar skada. I början tyckte jag att det inte hände så mycket när jag filade men efter en liten stund märkte jag att den döda, torra huden avlägsnades och kvar blev mjuka och fina hälar 🙂

Om du vill att det ska gå snabbt så är detta inte rätt fotfil för dig men om du har lite tålamod kan du få ett jättefint resultat på ett skonsamt sätt.

Fotfilen finns att köpa på Fabby.se, Birka Cruises, Ulfsunda slott, Iris Hjälpmedel och kostar 159 kr.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *